Termeni si conditii

Mobility & Development S.R.L.

Brasov, Str. Vulcan, Nr.78, Ap. 2

www.donkeydrive.ro

contact@donkeydrive.ro  

tel.  +4 0723422562

Esti pe cale sa apelezi la serviciile de inchirieri auto DONKEY DRIVE.

Te invitam sa citesti termenii si conditiile.

Conditii generale

            Chiriasul, utilizartorul este rugat sa citeasca cu atentie si sa-si exprime acordul asupra acestor conditii prin semnarea si acceptarea prevederilor acestora.

            Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza prestarea serviciilor de rent a car fata de un client, fara explicatii suplimentare.

Varsta chiriasului

            Varsta minima a soferului care vrea sa beneficieze de serviciile rent a car  ale firmei Mobility & Development este de 21 ani. Acesta trebuie sa posede permis de conducere valabil, de minim 2 ani .

            Clientul este responsabil financiar fata de proprietar pentru distrugerile sau accidentele produse asupra masinii de inchiriat de catre un sofer care nu este autorizat de catre proprietar.

Livrarea / ridicarea

            Masina rezervata la inchirieri auto  este livrata clientului in conditii perfecte, fara defecte vizibile. Orice reclamatie referitoare la starea acestora trebuie facuta la livrare.

            La livrarea masinii, clientul este obligat sa prezinte actele de identitate in original in scopul completarii contractului de inchiriere auto.

            Clientul isi asuma obligatia de a returna masina de inchiriat in conditii bune, impreuna cu toate documentele, accesoriile si echipamentele aferente, la data si locul stabilite in contract si procesul verbal de predare primire.

            Dupa o intarziere mai mare de 3 ore fara a anunta proprietarul in acest sens se considera ca autovehiculul aflat in serviciile de rent a car a fost furat si se anunta Politia.

Conditiile de utilizare

Clientul este de acord cu urmatoarele conditii:

            FUMATUL  IN  INTERIORUL  AUTOTURISMELOR  ESTE  STRICT  INTERZIS.

            Autovehiculul, disponibil la inchirieri auto nu trebuie folosit sau condus:

 • impotriva prevederilor legale referitoare la trafic, vama sau altele;
 • pentru transportul cu titlu profesional al obiectelor si al pasagerilor permitand supraincarcarea cu pasageri sau bagaje, fata de numarul de locuri sau greutatea admisa, inscrisa in certificatul de inmatriculare;
 • pentru a impinge sau tracta alt autoturism, remorca sau alt vehicul;
 • sub influenta alcoolului, medicamentelor, narcoticelor / somniferelor sau a altor substante care pot afecta concentrarea soferului sau a capacitatii acestuia de a conduce;
 • in cazul aparitiei unei defectiuni; In acest caz masina va trebui sa fie reparata la o unitate service acceptata de catre proprietar;
 • in competitii, curse sau teste;
 • masina aflata in serviciu de rent a car nu trebuie lasata cu cheile in contact, neincuiata sau cu geamurile deschise;
 • masina nu poate fi condusa in afara instructiunilor si recomandarilor producatorului ce se regasesc in manualul de utilizare al vehiculului.

            Nerespectarea conditiilor de folosire a vehiculelor disponibile in serviciile de rent a car il face pe client responsabil financiar fata de proprietar.

Plata

Plata se face prin Transfer Bancar, sau numerar.

Clientul isi asuma responsabilitatea de a plati proprietarului urmatoarele:

 • tariful specificat in Contractul de inchiriere;
 • masina este livrata / ridicata cu rezervorul plin si va trebui returnata tot cu rezervorul plin. Orice diferenta de combustibil va fi platita proprietarului, pretul combustibilului fiind de  1.5 euro / litru + TVA;
 • perioada minima de rent a car este de 24 ore;
 • amenzile din trafic sau oricare alte incalcari ale legii Codului Rutier;
 • in cazul pierderii documentelor masinii, a Contractului de inchiriere sau a cheilor masinii se va aplica o penalizare de 200 € / BUC ;
 • GARANTIA PERCEPUTA PENTRU INCHIRIERI MASINI ESTE DE 200-500 €. Aceasta va fi returnata la predarea masinii, daca se constata ca este in bune conditii, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele si este inapoiata la locul, data si ora stabilite in contract;

Asigurarea

            Autovehiculul are asigurare RCA şi asigurare facultativă CASCO.

            În funcţie de numărul de zile de închiriere pot exista reduceri la valoarea totală.

            Clientul este responsabil si este de acord sa plateasca toate cheltuielile si valoarea pagubelor pentru:

 • exploatarea improprie a masinii inchiriate, precum si a pagubelor produse asupra motorului, a cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii doatorate utilizarii defectoase a autovehiculului;
 • pagubele produse asupra anvelopelor prin taierea, inteparea sau explozia acestora;
 • pagubele produse datorita suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;
 • pagubelor de orice fel produse asupra masinii inchiriate ca o consecinta a conducerii pe drumuri inundate;
 • pagubelor produse asupra oricaror subsisteme sau componente ale masinii ca o consecinta a nerespectarii regulilor privind siguranta traficului, precum si a regulilor referitoare la transportul bagajelor si al aranjarii acestora in timpul transportului;
 • pagubelor produse banchetelor, mochetei, tapiseriei sau altor elemente interioare ale masinii;
 • pagubelor produse masinii ca o consecinta a folosirii acesteia in curse, intreceri sau antrenamente;

pagubelor produse asupra masinii daca:

 • accidentul a fost produs in urma conducerii sub influenta alcoolului, medicamentelor, somniferelor, sau a altor substante care pot afecta capacitatea de concentrare a soferului si a capacitatii de a conduce, precum si in timpul savarsirii altor delicte privind circulatia pe drumurile publice, desi aceste fapte nu s-au produs pe drumurile publice sau in timpul comiterii altei incalcari ale legii;
 • accidentul s-a produs, iar autorul incearca sa se ascunda sau sa nu declare accidentul in termenul legal;
 • furt sau tentativa de furt, neconfirmata de Politie sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra spargerii sau a tentativei de spargere; daca persoane din familia clientului sunt implicate in furtul sau pregatirea tentativei de furt sau, in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate;

Compensari

            Proprietarul nu poate fi responsabil pentru accidentele produse de client sau de insotitorii acestuia, care pot afecta functionarea masinii, precum si pentru pierderea obiectelor din interiorul acesteia.

            Clientul trebuie sa plateasca daunele produse in timpul inchirierii auto cand masina este distrusa din neglijenta acestuia( de exemplu: masina a fost lasata deschisa, tapiteria a fost arsa cu tigara, etc.).

            In cazul in care clientul produce din vina sa daune autoturismului, acesta este obligat sa plateasca o taxa de 10 euro / zi pentru toata perioada in care autoturismul este indisponibil la inchiriere. In cazul in care autoturismul este distrus in totalitate se va achita o taxa fixa de 1500 euro. 

Accidente, pagube, furt

            Clientul este de acord sa apere interesele proprietarul si ale companiei de asigurari in caz de accident, furt sau distrugeri prin:

 • obtinerea numelor si adreselor martorilor oculari si a partii implicate;
 • sa nu abandoneze masina de inchiriat fara a fi pazita;
 • anuntarea telefonica a proprietarului, in maximum 3 ore de la producerea oricarui incident;

            Documentele ce trebuie obtinute in caz de accidente, pagube sau furt:

            Urmatoarele documente trebuie obtinute de la Circa de Politie, imediat dupa accident sau furt, iar in acestea trebuie mentionat:

            1. Raportul politie / anexa 2: semnat de ofiterul care l-a intocmit si stampilat se va consemna OBLIGATORIU, in caz de accident, daca autovehiculul a fost condus sau nu sub influenta alcoolului;

            2. Autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului care a scris-o si stampila Sectiei de Politie,sau direct de la asigurator, in cazul accidentelor in care nu sunt implicate alte autoturisme ori persoane.

            3. In cazul neprezentarii documentelor mentionate anterior sau al incalcarii legilor romane, a Codului Rutier sau a conditiilor Contractului de inchiriere, clientul / soferul acestuia este responsabil pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate proprietarului.

Valabilitatea

            Clientul este de acord cu nulitatea oricaror termeni si conditii care au intervenit fara notificarea in scris a acestuia si fara acordul partilor.

Jurisdictia

            Orice conflict care poate aparea in urma procesului de inchirieri auto, conform termenilor anteriori, va fi solutionat de catre Tribunalul Municipiului Brasov.

Tarifele pentru inchirieri auto

            Perioada minima de inchiriere este de o zi (24 ore) tarifele pentru inchiriere le regasiti pe site in dreptul fiecarui autoturism.